duminică, 27 septembrie 2009

Constatare

"Ca sa poti spune ca il iubesti cu adevarat, trebuie sa poti sa il urasti mai intai."

Chestia asta mi-o spunea o persoana foarte inteleapta cu doar cateva zile in urma. In acele momente ma gandeam ca aiureaza. Ma gandeam ca e imposibil asa ceva. Cum sa il urasc daca il iubesc? Este lipsit de logica! Ei bine, acum am realizat ce a vrut sa zica.

Mi-am dat seama ce inseamna a iubi o persoana cu adevarat. Cel putin, pentru mine. Am realizat ca a iubi o persoana nu inseamna sa iti placa felul in care arata, faptul ca felul ei de a gandi si de a vedea anumite lucruri se potriveste cu al tau sau felul in care vorbeste. Este mult mai mult decat atat. A iubi o persoana inseamna a pune inainte de orice fericirea respectivului/ei. Inseamna ca atunci cand acea persoana face sau spune anumite lucruri pentru care in general ai uri pe cineva, tu sa poti sa iti calci pe orgoliu si sa tii in continuare la acea persoana ca si pana atunci, fara a considera ca acel gen de compromisuri iti stirbesc demnitatea. Inseamna sa poti sa spui in continuare ca iubesti acea persoana, si chiar sa simti acest lucru, chiar si in acele momente cand persoana respectiva te raneste intentionat sau nu. Inseamna sa poti sa rezisti sa vezi persoana iubita cu altcineva, atata timp cat este fericita, indiferent cat de mult ar durea, si sa poti tine pentru tine sentimentele tale, doar de dragul de a nu-i afecta actuala relatie si, implicit, fericirea. Inseamna sa simti acea persoana. Sa stii cand se simte bine sau rau, sa simti cand ese fericita sau trista, sa intuiesti ce face persoana respectiva, chiar daca aceasta se afla la mii de kilometri distanta.

Pentru mine asta inseamna a iubi. Toate astea si inca multe altele.

De acum incolo, la cea mai mare parte dintre postarile mele, voi lasa cate un link catre vreun videoclip sau melodie care reflecta intr-un fel sau altul ceea ce sta scris acolo.
http://www.youtube.com/watch?v=-EQ6eHeBrhM

P.S.: Aberatiile aruncate de mine mai sus pot fi considerate un fel de "Part III". Nu voi mai spune "to be continued" deoarece se intelege de la sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu